Мільярди в асфальт! Хмельниччина цього року отримала рекордне фінансування на ремонт доріг

3001

Мільярди в асфальт! Хмельниччина цього року отримала рекордне фінансування на ремонт доріг! Планується засвоїти понад 3 мільярди гривень на ремонт стратегічних напрямків автошляхів М-12 і Н-03. Наша знімальна група доїхала аж до кордону з Тернопільщиною і дізналася – чи вплинув карантин на роботи.

Це об’їзна дорога Хмельницького. Західні ворота обласного центру. Трасу збудували понад 30 років тому. Нині тут розбирають старе дорожнє полотно і розширюють автошлях.

А це вже західні ворота області. За цим мостом – Тернопільщина.

Робота не спиняється ані на мить. Нині осушують грунти і підсилюють ділянки.

Дорога М-12 входить до стратегічної міжнародної магістралі «Го Хайвей», що з’єднає чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ. Тож від професіоналізму підрядників залежить престиж країни. Тільки тут на прикордонній 2-х кілометровій ділянці   нині трудиться понад чотири десятки робітників із найсучаснішою технікою.

Шляхо-будівельне управління №56  виконує роботи на 4-х ділянках стратегічної траси. Вже з наступного тижня тут стелитимутьасфальт.

Підрядники  кажуть, працюють згідно графіків, карантин на якість і швидкість виконання робіт не вплинув, бо за безпеку робітників подбали завчасно.

Тим часом у службі автомобільних доріг впевнені,  карантин не вплине на процес. Тим паче цьогоріч Хмельниччина отримала рекордний бюджет на ремонт доріг – 3 мільярди 118 мільйонів гривень.  Тендерні процедури відбулися майже за усіма запропонованими ділянками.   Переконують, підрядники надійні і перевірені.

Ба більше, фінансові можливості області теж можуть зрости до 4-х мільярдів гривень – за рахунок кредитних коштів. А це означає, що відремонтованих ділянок в області має побільшати.

" " " "