Мінімалка – 5 тисяч: законопроект – вже у парламенті

Президент Зеленський подав у парламент законопроект щодо підвищення мінімальної зарплати

1411

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що вже з першого вересня в Україні можуть підвищити мінімальну заробітну плату.  Про це повідомила заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.

Про можливе підвищення мінімалки до 5 тисяч гривень  говорять вже не перший тиждень.  Однак тепер стало відомо, що влада не обмежилась лише обіцянками: глава держави Володимир Зеленський  подав до розгляду уряду відповідний законопроект про внесення змін до Держбюджету 2020 року. Він передбачає, що мінімальна зарплата буде підвищена вже з 1 вересня, якщо парламент розгляне та ухвалить цей документ до кінця серпня.

Водночас у Кабінеті Міністрів тижнем раніше ухвалили більш довготривалий план – макроскопічний прогноз Державного бюджету України на 2021 рік. Так, у наступному році теж планують підвищити рівень мінімальної зарплати. Причому це планують реалізувати у два етапи – спочатку до 6000 тисяч грн/міс, а потім – до 6500.

Читайте також: Щомісячна грошова допомога самотнім пенсіонерам: хто зможе її отримати

«На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, як передбачено законом, буде подано урядом до парламенту 15 вересня цього року», – констатувала Юлія Ковалів.

Відповідно має зрости не лише мінімалка, але й уся тарифна сітка. Тобто стануть вище зарплати усіх бюджетників, а не лише тих, які отримують мінімальну платню.

" " " "