80 ГОДИН НА МАЛЮНОК ЗАЛУЖНОГО

322

Олександр зображує обличчя війни олівцем і вугіллям. Мистецтвом захоплювався з дитинства. Але у  художніх школах, не затримувався. Жартує – «бо там змушували ліпити», а він любив малювати. Тому вважає себе художником – самоучкою. Припускає, хист до малювання передався від батька, який теж мав мистецькі задатки. Олександр закінчив медичне училище, але став митцем.

А потім була перерва перших тижнів повномасштабного вторгнення. Після того зобразив  –  Привида Києва. Пізніше – пса Патрона і півника з Бородянки. Роботи виклав у соцмережі. Людям вони сподобалися. Митець працює працює у стилі графіки та гіперреалізму, де основний акцент робиться на деталях.

На одну роботу іде в середньому до шістдесяти годин. Це якщо без перерв. А над цим фрагментом дверей кафедрального собору Дуомо, що в Мілані – вдвічі довше. Загалом до місяця.

Однак, каже, – улюблених робіт, немає. Але особливо надихає Головнокомандувач ЗСУ  Валерій Залужний. Його зобразив аж 4 портрета.

А ще Олександр створює роботи для благодійних аукціонів на підтримку ЗСУ. Каже, після війни більше зображатиме портрети гуцулів та античні статуї. А поки – що свою кращу роботу ще не створив.

" " " "