900 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ПОСТАНОВКУ – ЗА ПІДТРИМКИ УКФ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ПОКАЖУТЬ ВИСТАВУ

337

Сучасне мистецтво та класика – на хмельницькій сцені. У філармонії покажуть виставу «У пошуках маленького принца». Задумка має динамічний сценарій.

Загалом, до постановки задіяли понад 100 людей. Більше 60 – працюють безпосередньо на сцені. Це вистава, яка передає емоції за допомогою танцю, почуттів, атмосфери музики. Балетмейстер розповідає, особливо відповідально працювати над такими творами у час війни. Проте мистецтво здатне лікувати та надавати сил.

У постановці беруть участь хор і ансамблю танцю « Козаки Поділля». А також оркестр. Фрагменти вистави відпрацьовували понад три місяці. Виконавиця ролі Троянди, в яку закохався головний герой Тоні розповідає – перевтілення та танцювальні елементи давались непросто. Проте репетиції із оркестром додали сил та натхнення.

Це грантовий проєкт, каже режисерка-постановниця вистави Юлія Алексєєва. Український культурний фонд виділив 900 тисяч гривень. Тож сценарій, декорації, постановки – усе унікальне та здатне тримати увагу дорослого глядача, а також зацікавити дітей. Словом, універсальний твір – тут і любовна лінія і роздуми, і патріотичні мотиви.

Прем’єра музично-хореографічної вистави “У пошуках маленького принца” відбудеться 19 жовтня.

" " " "