АМЕРИКАНСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ ВІДВІДАЛА ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ

225

Хмельницький та область вже понад рік є великим гуманітарним хабом та другою домівкою для переселенців. Наразі в області знайшли прихисток майже 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Центром видачі одягу, продуктів харчування є  гуманітарний штаб при Хмельницькій обласній раді.

Кілька днів на тиждень він відкритий виключно для переселенців.Частина допомоги, яку люди можуть тут отримати це те, що передали американські партнери. Стюард Адамс президент сенату штату Юта каже, що підтримуватимуть Україну і надалі.

Кілька місяців тому американські друзі передали для Хмельниччини кілька сотень матраців. Іноземці кажуть нададуть ще, адже бачать у них велику потребу.

Люди від спілкування із американцями ні стримують сліз ні, слів вдячності.

Вже доволі тривалий період Україну та українців підтримує благодійний фонд Август Мішин.

Тісна співпраця між Хмельниччиною та штатом Юта розпочалась у серпні минулого року після відвідин голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк Сполучених Штатів Америки. Ця співпраця вже вимірюється у багато мільйонів доларів.

І українці, і американці сподіваються, що і постачання зброї, і постачання гуманітарної допомоги дозволить нашій державі якнайшвидше виграти війну і не допустити гуманітарної кризи.

" " " "