БЕЗ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

343

Діти, що залишись круглими сиротами через  війну, потребують підтримки держави та духовенства. В адміністрації говорили про необхідність адаптації малолітніх. Хмельниччина прийняла більше сотні тисяч переселенців. Змушені були евакуюватись цілі будинки сімейного типу. Тож про роль церкви у підтримці тих, чиї родини зруйнувала війна – говорили за круглим столом.

Духовенство, обласні посадовці та фахівці держструктур. Усі разом обговорюють, як можна посприяти всиновленню дітей, чиї батьки загинули під час війни. Основна мета заходу – залучення релігійних діячів до поширення серед населення області інформації про сімейні форми виховання.
За даними Національної соціальної сервісної служби України, внаслідок війни без батьківського піклування сьогодні залишилися майже 2 тисячі дітей. Частина із них перебуває на Хмельниччині, Їх адаптація – завдання номер один для посадовців та соціальних служб.

В області вже діють 102 прийомні сім’ї та 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 336 діток. Загалом ,з початку війни до Хмельниччини переїхали ще 6 будинків сімейного типу та 8 прийомних сімей, де виховують 64 дитини.

Тож за результатами зустрічі присутні напрацювали усі можливі варіанти адаптації малолітніх, чиє дитинство уже скалічене війною. А це опікуни, патронатні вихователі та прийомні родини.

" " " "