БОРОТЬБА З МОСПАТРІАРХАТОМ ТРИВАЄ

354

Саме цього та переходу до ПЦУ вимагають хмельничани. Вони зібрались біля церкви Казанської ікони Божої матері, що у мікрорайоні Гречани, після інформації, що невідомі вивозять церковне начиння. Кажуть, ніхто немає права привласнювати майно громади.

Хмельничани розповідають, не дивуються таким подіям. Адже підозри до місцевого отця мали давно. Люди кажуть, отець займався активним нав’язуванням думки про те, що війна почалась саме через українців. Проокупантські проповіді отця чув бувший прихожанин церкви Іван Миколайович. Чоловік каже, з того моменту дорогу до храму забув.

Не гаючи часу хмельничани почали реєструватись, обрали голову та секретаря релігійного зібрання, а також членів ревізійної комісії, які будуть описувати церковне майно. Далі голосували за перехід до ПЦУ. Рішення прийняли одноголосно

Після голосування люди зайшли на територію церкви, ключі від якої, до слова, бувший священник так і не передав громаді. І вже тут зіткнулися із прибічницею московського патріархату.

Та попри все хмельничани все ж відстояли церкву та своє право молитися українською. Просто на порозі військові капелани прочитали першу молитву рідною солов’їною.

Тож відтепер, у Хмельницькому, на одну церкву московського патріархату стало менше. А вже зовсім незабаром упц мп припинить користуватися всіма орендованими земельними ділянками в області. Це вирішили депутати обласної, міської та районної рад.

Поки що будівлю церкви та її територію опечатали. Храм охороняє поліція разом із хмельничанами, а незабаром там розпочне роботу ревізійна комісія.

" " " "