ЦЕНТРИ КАР’ЄРИ – ЗАПОРУКА УСПІХУ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

116

На базі «Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг», спільно із Хмельницьким науково-методичним центром підвищення кваліфікації педагогічних кадрів у Хмельницькій області , відбувся семінар «Центр кар’єри – сучасний ресурс для професійного становлення здобувачів освіти». Участь у ньому взяли 26 представників закладів професійно-технічної освіти Хмельниччини, що займаються діяльністю Центрів кар’єрного розвитку у своїх навчальних закладах.

Колектив державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» поділився із колегами своїми здобутками та напрацюваннями у діяльності центру кар’єрного розвитку, що успішно працює на базі закладу.

Держаний навчальний заклад  «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» готує висококваліфікованих фахівців  для сфери обслуговування і громадського харчування. Має потужну матеріально-технічну базу і колектив однодумців, які працюють на результат.

Обласний семінар проходив в інтерактивній формі. Учасники розділилися на групи , а ментори ознайомили із основними напрямками діяльності Центру кар’єрного розвитку ,що діє при Хмельницькому центрі  професійно-технічної освіти сфери послуг. Зокрема презентували новостворений сайт «Центру кар’єрного розвитку».

Один із векторів діяльності Центрів кар’єрного розвитку – це успішне проведення профорієнтації з випускниками шкіл, дієва співпраця з роботодавцями, що дає можливість у виборі підприємства на якому здобувачі освіти будуть проходити практику, а в подальшому працевлаштовуватись.

На одній із локації представили досвід роботи закладу  щодо психологічної підтримки здобувачів освіти всіма учасниками освітнього процесу та психологічної служби. Це і налаштування учнів впевнено вести себе при співбесіді, як позиціювати себе на практиці, закріпитися на підприємстві.

Також навчальний заклад представив один із самих цікавих векторів діяльності – це створення та реалізація бізнес ідей здобувачів освіти. Серед проєктів учнів Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг, що вдалося втілити у життя під керівництвом педагогів – це соціальна майстерня по ремонту одягу для жителів Хмельницького, учнівська соціальна перукарня, та новий проєкт – учнівське кафе.

Також під час семінару представили співпрацю Хмельницього центру професійно-технічної освіти сфери послуг з організаціями, які на базі Центру кар’єри проводять різноманітні семінари,тренінги,майстерки протягом навчального року. Це і благодійний фонд «Хесед Бешт»і «Карітас»,Молодіжний центр, бібліотеки міста. А запрошені представники ЮНІСЕФ провели тренінг по командоутвореннню.

Державний навчальний заклад «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» є одним з провідних навчальних закладів регіону. Його колектив має великий досвід в організації навчального процесу, дозвілля, волонтерської роботи і не забуває ним ділитися із колегами. Адже спільно роблять важливу справу –готують висококваліфікованих фахівців для розбудови України.

" " " "