ЦУКРОВА ГАЛУЗЬ ЦЬОГО РОКУ ПРАЦЮЄ НА РЕКОРД

272

Зернові на завершальному етапі, збір цукрових буряків в повному розпалі. Аграрії Хмельниччини вже кілька тижнів копають солодкий корінь. Цього року в порівнянні із минулим роком у Групі компаній «VITAGRO» посіви саме цієї культури збільшили на тисячу гектарів.

Зараз в Україні працюють майже три десятка цукрових заводів. П’ять з них варять цукор на Хмельниччині. Якістю цьогорічної сировини на заводах задоволенні.

250-т тисяч гектарів цукрових буряків, які були посіяні навесні дозволить бути Україні  з цукром, і забезпечити інші країни – кажуть цукровики.

Погода цього року радує, а це важливо. Саме теплий та сонячний вересень і жовтень збільшив цукристість, а посуха дозволяє легко вивозити масу з поля.

Для багатьох агропідприємств цукровий буряк може бути рятівним кругом, адже коли немає ціни на зернові – цукор продовжує тримає показники. Тим більше наше біле золото користується популярністю закордоном.

Зараз виробники працюють над упаковкою, адаптованою під європейські стандарти. Тим самим збільшують можливість бути конкурентоспроможними із закордонними виробниками.

Протягом місяця світові ціни на цукор продовжили зростати, і 14 та 19 вересня на біржах у Нью-Йорку та Лондоні сягнули 12-річного максимуму. Експорт – це варіант розвантаження власного ринку та збільшення прибутку підприємств, що в умовах війни надважливо для поповнення держбюджету.

" " " "