ДЕБАТИ ВЕЛИКОГО КОНГРЕСУ

208

У Любліні завершився великий конгрес самоврядування ініціативи Трьох морів. Після основних заходів другого дня Конгресу відбулась низка дискусійних панелей. Одна із таких стосувалась здоров’я жителів Тримор’я.

Окрім цього відбулись Дебати регіонів під назвою « Мережа регіонів трьох морів – майбутнє та виклики». Більше можливостей для розвитку та покращення життя населення те, чого чекають регіони ставши учасниками мережі ініціативи.

Також представники країн учасниць говорили й про виклики співпраці між регіонами ініціативи та України. З 24 лютого 2022 року активна співпраця України і країн Європи розпочалась зокрема у гуманітарному напрямку. Надалі спікери прогнозують розширення співпраці, обов’язково у відбудові українських міст.

У другий день ІІІ Конгресу місцевого самоврядування країни учасниці підписали угоди про створення Люблінського водневого кластеру та Люблінського кластеру циркулярної економіки. Підписані угоди є ознакою спільної роботи, яка вже незабаром принесе гарні результати для усіх учасників ініціативи.

" " " "