ДЕНЬ, ЯКИЙ ОБ’ЄДНАВ УКРАЇНЦІВ

409

Відтепер воєдинно зливаються віками відірвані одна від одної частини. Саме так звучить текст Акту Злуки 1918 року. З того часу, щороку 22 січня український народ відзначає День Злуки, пізніше перейменований на День Соборності. На честь 105 річниці жителі та керівники Хмельницької та Тернопільської областей, та депутати різних політичних сил традиційно зустрілись на річці Збруч.

Усі присутні молилися за Україну, захисників та мирне населення. Всі голоси ніби злились в один, як і об’єднався український народ у боротьбі за мир та спокій.

Генетичний код українця – це гідність та свобода, і цей код, наш народ, буде відстоювати щодня, щохвилини, підставляючи своє життя під кулі, зазначає народний депутат України, Сергій Лабазюк.

Щороку, у цей знаменний день, керівництво двох областей зустрічається на одному і тому ж самому місті – містку річки Збруч, який з’єднує Тернопільську та Хмельницьку області, показуючи що українське єднання не знає кордонів

Як радянська влада хотіла знищити все українське, так і російське керівництво зараз хоче зруйнувати всі наші плани, мрії. Та світле майбутнє у нашої держави обов’язково буде, наголошує голова Хмельницької обласної ради, Віолета Лабазюк.

Головне завдання українців – відновити та зберегти соборність нашої держави, та повернути всі окуповані території. З цією метою ми повинні прокидатися та жити.

Зараз як ніколи українці повинні бути соборні та згуртовані навколо однієї мети- перемоги, заради світлого майбутнього своїх нащадків. В єдності наша сила.

" " " "