ДІТИ НАУКОВЦІ

164

На Хмельниччині визначилися із переможцями робіт дітей Малої академії науки України. За словами директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайла Маринюка, цього року число поданих робіт найбільше за останніх 11-ть років.

Манівці працювали у багатьох напрямках. Починаючи від користі чаю та закінчуючи розробкою дронів і засміченістю українських ґрунтів спричинених російською агресією. Останньою темою займалася Вікторія.

Цьогорічний напрямок роботи Софії, був спрямований на органічну хімію та біохімію. Простими словами, вона досліджувала, який вплив має чай на організм людини.

Значна частина робіт дітей, стосувалася війни їх наслідків та, як допомогти ЗСУ. Волонтерство -це та рушійна сила, яка підтримує Збройні Сили України у боротьбі проти ворога, кажуть діти.

Стрибучий дрон-розвідник розробив Антон. За його словами, прототип не дорогий, проте багатофункціональний та має велику прохідність. За допомогою нього може вестись не тільки розвідка, але і доставка не важких вантажів у підрозділи.

За слова голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, за цими дітьми майбутнє України. Після закінчення війни ці діти будуть відбудовувати державу та прославляти її своїми новими відкриттями у науці та техніці.

Цьогоріч переможцями освітнього конкурсу стали 46-ть юних науковців.

" " " "