ДОПОМОГА ЗАХИСНИКАМ – ПРІОРИТЕТ МІСЬКОЇ СЕСІЇ

290

Фінансування оборони, зміни до бюджету, продовження програм. Депутати Хмельницької міської ради зібрались на 35 чергову сесію. Велику увагу приділили виділенню коштів для оборони 229 мільйонів гривень переспрямували на підтримку Збройних сил України. Одну частину коштів витратять на придбання військових облігацій, іншу- на підтримку військових частин. А до кінця 2023 року міська рада планує придбати близько півтори тисячі фпв дронів.

Надалі залишається доступною для хмельничан програма підтримки ОСББ. Адже за статистикою – Енергодім користується попитом. Та для нових учасників, які вступили до програми в липні, будуть нові умови.

Підтримали депутати затвердження схеми теплопостачання міста на 2022-23 роки. В рамках схеми передбачено декілька пунктів, зокрема й оптимізацію використання викопного газу. Для хмельничан програма буде цікава покращенням послуг як тепло- так і водопостачання.

Корективи у розгляд подальших питань внесла війна – прозвучав сигнал повітряної тривоги. За словами міського голови Олександра Симчишина, на сесії ухвалили й низку земельних питань, зокрема відведення ділянки для створення парку Героїв-оборонців.

Та міській раді все ж доведеться коригувати бюджет 2023, адже з міського бюджету зняли частину надходжень військового пдфо на суму понад 200 мільйонів. Хоча, за словами міського голови на ці кошти вже придбали дрони та необхідні речі для захисників. У 2024 році ситуація повториться. Та Олександр Симчишин запевняє, спрямовувати гроші на армію будуть продовжувати навіть попри обмеженений  фінансовий ресурс.

" " " "