ДОВГООЧІКУВАНИЙ МІСТ

317

Міст, що з’єднував село Олешин із Хмельницьким перебував в аварійному стані. Його збудували ще півстоліття тому – пригадує корінний житель Олешина 83 річний Микола Шалабай. Хитким мостом щодня користувалися пішоходи і автомобілісти. Бо це найкоротший шлях, що з’єднує обласний центр і Олешин, який увійшов до Хмельницької громади.

Жителі Олешина неодноразово зверталися до влади з проханням звернути увагу на аварійний міст. У 2021 році депутати Хмельницької міської ради схвалили рішення про будівництво нового. Виготовили проєктно – кошторисну документацію, однак усі плани зруйнувала війна. Функцію замовника будівництва вирішили передати службі місцевих доріг Хмельницької області. Вона оголосила тендер, переможцем якого стала дорожньо – будівельна компанія URD-«Українські дороги».

Фінансується об’єкт коштом субвенцій з державного бюджету згідно програми розвитку автомобільних доріг. Гроші з міського бюджету на міст не виділяються. Його протяжність складатиме 24 метра.

На період будівництва встановили тимчасовий пішохідний перехід. За умов фінансування новий міст планують відкрити влітку наступного року.

" " " "