ДРУГИЙ ДЕНЬ БЕЗ ЗВ’ЯЗКУ – ЯК ПОДОЛЯНИ ЖИВУТЬ БЕЗ ІНТЕРНЕТУ ТА МОБІЛЬНОЇ МЕРЕЖІ

268

Другий день країна відчуває перебої з інтернетом та стільниковим зв’язком. Адже мобільний оператор Київстар, що має переважну більшість абонентів – зазнав хакерської атаки. Поки компанія усуває недоліки – подоляни не можуть додзвонитись рідним. Старші люди, що не так залежні від соцмереж – зберігають спокій.

У виграші ті, хто має іншого оператора, або користується двома сімками.

Тим часом вже зранку середи до магазинів мобільних операторів вишикувались черги тих, хто бажав придбати стартовий пакет. В інтернет-магазинах їх можна було купити за спекулятивними цінами. Адже, як відомо, попит підвищує вартість.

Поки достеменно невідомо – коли Київстар відновить мобільний зв’язок. Адже масштаби пошкоджень чималі. Для людей, чия робота чи навчання потребує доступу до світової павутина – завжди відкриті двері обласної бібліотеки для молоді. Там інтернет безкоштовний.

Тим часом Кіберполіція застерігає від нових видів шахрайств – у різних месенджерах боти створюють посилання та пропонують компенсації для відновлення зв’язку Київстар. Усе це – продумана схема, аби заволодіти особистими даними користувачів.

" " " "