ДУХОВНА ОБОРОНА

209

Від початку російсько-української війни священники різних конфесій пішли на війну. Спершу як волонтери, а згодом ввели перші штатні посади військових – душпастирів. У 2022 році набрав чинності Закон України Про Службу військового капеланства. Їх не залучають до чергувань чи нарядів і не дають до рук зброї. Але капелани володіють потужнішою зброєю, -словом.

Військовий капелан і боєць добровольчого формування Віталій Пєвнєв у зоні бойових дій провів більше ста днів. А ще він волонтер. Жартує ,- хлопцям-землякам привозили все крім зброї. Відвідує на передовій переважно підрозділи з Хмельниччини.

Разом із волонтерами Віталій Пєвнєв здійснив понад півсотні поїздок на схід України. Везуть допомогу туди, куди звичайні волонтери не можуть доїхати через небезпеку. А найголовніше допомагає  тим, хто потребує духовної розради.

Від початку російської агресії військові капелани вирушили в зону АТО, щоб підтримати захисників України. Вони не мали належного соціального захисту, адже перебували як цивільні чи волонтери. У 2022 році набрав чинності закон Про Службу військового капеланства.

У війні найперше перемагає дух,- кажуть військові капелани. Підтримати у важку хвилину, полегшити біль втрати та вселити віру – одні з головних їх завдань. З Богом і ЗСУ – до перемоги!

" " " "