ЕНДОВАСКУЛЯРНА ХІРУРГІЯ В ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ

253

У Хмельницькій обласній лікарні відкрили кабінет ендоваскулярної хірургії. Обладнання вартістю понад 8 мільйонів гривень придбали коштом державного бюджету. За його допомогою операції на судинах проводять безболісно та ефективно. Втручання проходить за допомогою мініатюрних інструментів, які вводяться через маленький прокол судини.

Олександр Коломієць – один із лікарів обласної лікарні, що виконує операції за допомогою нового обладнання. Каже, процедура є малотравматичною, проводиться під місцевою анестезією. Це скорочує термін госпіталізації та забезпечує швидку реабілітацію пацієнта.

Сучасне обладнання до кабінету ендоваскулярної хірургії Хмельницької обласної лікарні закупили за кошти державного бюджету  та отримали за розподілом Міністерства охорони здоров’я. Коштами лікарні провели ремонт приміщення, придбали меблі та медінструменти.

Подібне ендоваскулярне обладнання ще є у Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі, в медзакладах Кам’янця-Подільського і Нетішина.

На новому обладнанні  вже виконали перші успішні тестові операції. За рік планують проводити до 250 оперативних втручань.

" " " "