ФОРМА ВОГНЮ

75

Без зв’язку та води, у спаплюженому росіянами місті. Фільм про важку та вкрай небезпечну роботу рятувальників у щойно деокупованому Херсоні, презентувала команда українських митців.

Головні герої фільму – надзвичайники з міста Хмельницький на чолі зі своїм керівником. Вже 27 років Андрій Козак служить українському народові. У фільмі він, та команда, розбирають завали будинків, розчищають дороги від російської техніки, допомагають людям. Це роблять із мінімальним спец обладнанням, адже росіяни вкрали все.

Після чергового обстрілу житлового будинку рятувальники кинулись просто на зустріч полум’ю, адже всередині – людські життя. Ось так ризикуючи власним здоров’ям пожежники працюють і поза камерами. Без страху та з головним обов’язком- запобігти, врятувати, допомогти.

10 років тому професію пожежника обрав Андрій. Чоловік каже, служба стала невід’ємною частиною його життя, а до виклику на роботу чоловік готовий хоч в ночі, хоч у вихідний.

Новостворена стрічка озвучена двома мовами – українською та англійською, адже представляти її будуть і за кордоном, аби іноземці дізнались про тих, хто героїчно стоїть у одному строю разом із силами оборони.

Самі надзвичайники не вважають себе героями, кажуть – виконують свій обов’язок. Тож стрічка створена для того аби люди замислились над цінністю життя, та силою людського духу.

Вже зовсім незабаром українську «Форму вогню» побачить увесь світ. А за словами режисерів в планах створити цілу низку документальних фільмів  про героїв сьогодення різних спеціальностей.

" " " "