ГОЛОВНЕ – ЗБЕРЕГТИ ЕНЕРГОРЕСУРСИ

407

Майже на 700 тисяч гривень менше за опалення після термомодернізації будинку сплатили мешканці ОСББ за адресою Івана Франка 55. Стільки мешканцям вдалося зекономити за рік роботи програми з Енергоефективності.

Наразі у Хмельницькому діє дві програми енергоефективності. Обидві зазнали змін і тепер програма співфінансування передбачає й відшкодування майже повної вартості виготовлення так званого енергоаудиту будинку.

За 3 роки роботи фонду Енергоефективності, можливостями програми скористались 13 будинків з усієї Хмельниччини. В результаті такої співпраці співвласники будівель можуть зекономити кошти на комунальних послугах, підвищити рівень комфорту, а також продовжити життя будинку.

Одним із інструментів енергозбереження також є встановлення сонячних панелей та цілих станцій. Ракетні обстріли, відімкнення світла – те, що змушує людей ставати незалежними від загальної мережі. І такий вид енергоефективності користується чималим попитом.

Програму енергоефктивності у місті поширюють не тільки на багатоквартирні будинки. Термомодернізації за декілька років зазнали школи, лікарні, садочки.

Ось вже декілька років Хмельницький знаходиться в лідерах енергозберігаючих громад. У планах лише розвиток програми та пошук нових інструментів енергозбереження.

" " " "