ГОСТРІ ПРОБЛЕМИ, КОЛЕКТИВНІ РІШЕННЯ – У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ КОНГРЕС РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

274

Попри війну економіка має працювати, діти – отримувати освітні послуги, а ветерани – належну підтримку. У Хмельницькому відбувся Конгрес регіональних влад при Президентові України. Голови ТГ, обласної ради та військової адміністрації обговорили те, як на Хмельниччині мають працювати далі місцеве самоврядування та держустанови, об’єкти інфраструктури та надавачі соціальних послуг.

Всі питання які обговорювали на конгресі – актуальні для громад. Адже і соціальне обслуговування населення і адаптація ветеранів  потребують нових рішень. Обговорення поділили на кілька блоків – за онлайн зв’язку вичерпні відповіді надали спеціалісти профільних міністерств.

Комунікація у воєнний час вкрай важлива – адже від ефективності подальших рішень залежить доля усієї країни.

У фонді відновлення залишається все менше коштів. За словами заступниці Міністра громад і територій, там працюють над тим, щоб арештовані російські активи працювали на користь нашої країни та зруйнованих територій громад.

Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів, на думку представників громад, розбалансує доходи та заплановані проєкти.

У  воєнний час в держбюджеті намагаються оптимізувати доходи та видатки. Вилучення ПДФО – вимушений крок, кажуть у Міністерстві фінансів.

Для населення що проживає поблизу ХАЕС відсутнє фінансування щодо компенсації ризиків. Про це розповів на конгресі Василь Сидор – голова Славутської громади.

Всі напрацьовані під час конгресу пропозиції передадуть уряду. Адже усі гілки влади зацікавлені у швидкому відновленні економіки та стійкості громад до викликів війни.

" " " "