ГРОМАДА ІЗ БЮДЖЕТОМ

321

Понад 60 питань порядку денного та ухвалення бюджету. Депутати Хмельницької міської ради провели чергову сесію. Головне питання – бюджет на 2023 рік депутати ухвалили одноголосно. Понад 85 % його коштів це-власні надходження. Найбільше депутати передбачили для обороноздатності, соціальних програм з підтримки родин військових, заходів з енергоефективності, будівництво модульних укриттів та придбання генераторів.

У 2023 році держава вилучить понад 300 мільйонів реверсної дотації на потреби неспроможних громад. Цей показник означає, що місто добре розвивається, сприятливе для бізнесу, та здатне забезпечувати не тільки своїх мешканців.

За планом у 2023 році бюджет громади  отримає понад 4 мільярди доходів, 50 % з яких буде спрямовано на виплату заробітних плат. До слова, нестачу грошей освітянам, яка виникла внаслідок недофінансування освітньої субвенції буде перекривати міський кошторис.

Бюджет Хмельницької громади також передбачає реконструкцію мереж КНС, забезпечення безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів та оновлення закладів освіти. Депутати впевнені, бюджет збалансований, тож 2023 рік вдасться пройти на гідному рівні.

" " " "