ГРОМАДА В ПОШУКАХ ЖИТЛА ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ – ЯК У МЕДЖИБОЖІ ШУКАЮТЬ ГРОШІ НА ПРОЕКТ

263

З перших днів повномасштабного вторгнення Меджибізька громада стала тимчасовим домом для тисячі людей, що втікали від війни.

Тих, хто тимчасово залишився проживати, громада частково працевлаштувала. А для будинку сімейного типу з Херсону, багатодітних родин шукають житло. Таке приміщення уже знайшли – воно довгий час пустувало.

Приміщення знаходиться на балансі громади. Тут орієнтовно проживатиме у родинах близько 5 десятків діток.

Як запевнив голова громади, тут добре розвинена інфраструктура. Тож усе необхідне для комфортного проживання сімей, яких війна вигнала з рідних домівок є.

350 тисяч гривень – саме стільки громада виділила коштів на виготовлення ПКД за цим проєктом. Ще стільки ж готова надати для робіт, а загалом облаштування гуртожитку разом із комунікаціями вартує близько 30 мільйонів гривень. Біля приміщення уже провели розчистку дерев, звільнили від сміття і кімнати всередині.

Громада сподівається, для підтримки хорошої справи відгукнуться спонсори, адже багатодітним родинам немає куди повертатись. Їхнє житло або руйноване, або населений пункт в окупації.

Після готової проектно-кошторисної документації потрібні кошти для підготовчих робіт. Громада уже веде перемовини з кількома закордонними спонсорами.

" " " "