ХМЕЛЬНИЦЬКІ СВІТИЛА У БІЛИХ ХАЛАТАХ

499

У Хмельницькому обласному Протипухлинному центрі лікарі онкогінекологи провели унікальну операцію на надсучасному обладнанні. Оперували спеціалісти із міста Хмельницький та Івано-Франківська.

За професійною допомогою до лікарів звернулась 42 річна пацієнтка із діагнозом рак шийки матки на початковій стадії. За допомогою сучасного лапараскопічного обладнання пацієнтці провели оперативне втручання без розрізів та видалили уражені хворобою тканини.

Після такого малоінвазивного втручання, далі пацієнтка отримає велике гістологічне заключення, яке покаже наскільки успішною була операція. Лікарі переконують, таке втручання на початкових стадіях зупиняє поширення метастазів та зупиняє зараження інших клітин.

Такі операції – рідкість у державних лікарнях західного регіону. Їх унікальність полягає у тому, що пацієнтка вже на наступний день може повертатись додому, а відновлення проходить набагато швидше, аніж після відкритого втручання.

Ба більше, зона операції знаходиться у важкодоступному місці, тож велике оперативне втручання складніше, як для лікарів так і для пацієнта. Тож придбання обладнання спростило роботу лікарям, покращило процес одужання для пацієнтів та дало змогу хірургам з інших міст опанувати новітні технології.

Лікарі-гінекологи кажуть, на огляд до спеціалістів жінки мають приходити регулярно аби попередити появу хвороби.

Таку операцію онкогінекологи проводять вже не вперше. Скоро завдяки наявному сучасному обладнанню, таких спеціалістів у західному регіоні побільшає.

" " " "