Хмельницький долучиться до “Всесвітнього дня прибирання”

Екологічна акція відбудеться восени, проте підготовка до неї починається уже зараз

829

«Всесвітній день прибирання» щорічно проводять у третю суботу вересня. Цього року він припадає на 18 вересня. Традиційно в акції беруть участь 24 регіони України та 180 країн світу. Долучається до її проведення і Хмельницький, повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Основною метою заходу є формування дбайливого ставлення до навколишнього середовища, зменшення негативного впливу людей на довкілля. Крім того, акція передбачає формування культури чистоти та  формування спільного прагнення брати участь у розбудові громад. Також одним із завдань акції є розвиток волонтерського руху по всій Україні.

Організатори акції Всеукраїнський молодіжний рух «Let`s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World». Їх підтримують Всеукраїнська асоціація громад, органи виконавчої влади  та органи місцевого  самоврядування, представники бізнесу та місцева влада.

Прибирання відбуватиметься у різних форматах. Одним із них є колективне прибирання з родиною, колегами чи друзями однієї з наявних локацій. Для цього необхідно створити групу з невеликої кількості учасників та дотримуватися соціальної дистанції. Індивідуальне прибирання передбачатиме самостійне  наведення ладу на обраній локації.

Новою формою прибирання стане цифрове очищення. Його суть полягає в тому, що видалення зайвої інформації із гаджетів розвантажить бази даних. На підтримку останніх витрачається  чимало енергії.

Також долучитися до прибирання можна у форматі картографування. Для цього слід встановити безкоштовний мобільний додаток та відмічати забруднені території.

Долучитися до акції можна не лише як учасник, а й у ролі волонтера чи партнера. Наголошують, що після акції обовꞌязково слід віднести зібране до найближчого смітттєвого контейнера. При можливості слід відсортувати та здати у найближчий пункт прийому відходів.

Отож, хмельничани зможуть долучатися до цієї акції, прибравши рідне місто. Усю додаткову інформацію про акцію можна отримати в Управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради

" " " "