ІНСТИТУТ ІМ. А.НАЗАРЕНКА

153

Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти носитиме ім’я полковника Анатолія Назаренка. Загиблий Герой викладав у цьому закладі предмет «Захист Вітчизни» і очолював профспілкову організацію. Загинув 28 березня минулого року під Ізюмом виконуючи бойове завдання. 8 червня, у день народження Анатолія Назаренка, друзі та колеги відкрили пам’ятну дошку на будівлі інституту.

8 червня Анатолію Назаренку виповнилося б 55 років. У день його народження, друзі, колеги-освітяни, родина – відкривають пам’ятну дошку на будівлі гуманітарно-педагогічної академії, де зараз розміщується інститут післядипломної педагогічної освіти в якому працював Анатолій Назаренко.

На дошці розміщений QR –код, клікнувши на який з допомогою смартфона, можна детальніше ознайомитися із біографією Анатолія Назаренка. У Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти він працював методистом предмета «Захист України». Займався патріотичним вихованням учнів, організував конкурси козацьких ідей. На другий день повномасштабного вторгнення Анатолій Назаренко вже був у військкоматі.

Анжела Махмутова працювала разом з Анатолієм Назаренком в інституті післядипломної педагогічної освіти у відділі «Виховної роботи». Каже, Анатолій запам’ятався чесним, справедливим, безмежно люблячим свою родину. Людина, на яку завжди можна було розраховувати у різних життєвих обставинах. Профспілкового лідера, який захищав інтереси свого колективу.

Інститут післядипломної педагогічної освіти тепер носитиме ім’я Анатолія Назаренка. Відповідне рішення ініціювали в інституті де працював загиблий Герой і підтримали депутати Хмельницької обласної ради.

Від початку повномасштабного вторгнення до лав збройних сил України вступили понад триста освітян. 17 з них загинуло. Двоє – пропали безвісти. Вічна слава Героям.

" " " "