INTERREG EUROPE В УКРАЇНІ

306

Громадськості Хмельниччини презентували проєкти програми Interreg Europe та Urbact в Україні: особливості комунікації та секрети успіху. На форум завітали представники закладів вищої освіти області, органів місцевого самоврядування, представники влади. Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк під час вітального слова наголосила на важливості таких комунікаційних майданчиків заради залучення інвестицій і добробуту Хмельниччини.

До програм міжрегіонального співробітництва Interreg  та Urbáct Європейська Комісія схвалила приєднання України минулого року. Тож представники нашої держави можуть брати участь у вже відібраних проєктах.

Interreg – програма міжрегіонального співробітництва, що співфінансується Європейським Союзом і охоплює 29 країн. ЇЇ метою є вдосконалення регіональної політики у кількох напрямках. Серед них «Розумніша Європа», «Зелена Європа», «Освіта», «Європа ближче до громад» та інші.

Оксана Бялковська на заході представляє Подільський державний університет. Заклад активно співпрацює за багатьма міжнародними програмами. І мають бажання доєднатися до нових презентованих проєктів.

Під час заходу презентували тематичні напрямки нових програм, розповіли про умови та як до них долучитися, надали корисні поради й практичні рекомендації.

Однією з умов вступу до Європейського Союзу є досвід регіональних та місцевих органів влади з партнерами відповідно до стандартів ЄС. В Україні це питання ще особливо актуальне з огляду на потребу в залученні досвіду та джерел фінансування сьогодення та повоєнної відбудови регіонів.

" " " "