ІСТОРІЇ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ В СТАРІЙ УШИЦІ

442

Волонтерка  Ольга Кузьміна допомагає в гуманітарному штабі Староушицької громади. Каже, це її маленький вклад у велику перемогу. Сюди щодня можуть приходити люди за одягом та взуттям, котрі приїхали із окупованих територій.

Киянка Ірина Гарбуз випікає хліб для власних потреб і для добрих людей. Каже, з першого дня коли приїхала у Стару Ушицю місцеві допомагають хто чим може. Хлібом віддячує за гарне ставлення.

У Стару Ушицю Ірина приїхала коли розпочалися бойові дії поблизу Гостомеля. Тоді  разом з батьками, братом, сестрою і дитиною залишає Київ. Тут мешкають у знайомих.  За житло сплачують лише комунальні.

Стелла Замбрибор родом із Старої Ушиці. Понад 20 років разом із чоловіком проживала у Черкаській Лозовій, що на Харківщині. Усі плани зруйнувала війна.

З третьої спроби вдалося покинути Лозову. Вибір куди їхати не стояв. Вирішила повертатися  на батьківщину. Зараз живе у друзів. Для Стелли Леопольдівни це вже друга пережита війна.

Від лютого до Староушицької громади приїхало  майже півтори тисячі переселенців. Частина  вже повернулися додому на звільнені території. Зимувати в громаді залишається близько 500-сот людей.

У громаді людське горе сприйняли як власне,- каже її голова. Тут готові і наділі робити все, аби переселенці почувалися як вдома.

" " " "