ІТАЛІЙСЬКА ПАСТА У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

272

Італійську пасту за класичними рецептами готує у Хмельницькому кухар Андрій Шкуратов. Секрети дізнавався в італійських майстрів. А у всесвітній день пасти, що відзначається 25 жовтня поділився з нашими журналістами.

Андрій Шкуратов захопився кулінарією у 37 років, після того як приготував друзям плов. Вирішує кардинально змінити життя. Закінчує кулінарну академію відомого шеф-кухаря Ектора. Їде до Риму, де переймає досвід тамтешніх кухарів. Працює в італійських ресторанах. А по приїзді до Хмельницького відкриває маленьку гастрономію, де готує, в тому числі і пасту. ЇЇ класичний рецепт простий і незмінний впродовж років – трішки води, декілька крапель оливкової олії, яйця і борошно. Але, обов’язково з твердих сортів пшениці.

Готувати пасту можна власноруч, або за допомогою ось такої машини. Її та спеціальні бронзові насадки Андрій Шкуратов привіз з Італії.

Секрет популярності пасти Андрій пояснює емоційністю італійців, які змогли, так би мовити, переконати увесь світ у тому, що це дуже смачно. А ще у простоті, адже для її приготування потрібно мінімум інгредієнтів, але в той же час,експериментуючи з різними добавками, – можна вигадувати нові смаки.

" " " "