Калинову алею висадили у Хмельницькому.

1066

У Хмельницькому школярі вперше висадили калинову алею. Так вони відзначили День Українського козацтва. Випускники разом із першокласниками спільно підготовлювали землю, зносили воду. І на очах у кілька сотень містян започаткували традицію – відтепер кожного року на території школи учні доповнюватимуть сад кількома новими кущами калини.

В незвичний спосіб учні Хмельницького Колегіуму ім. В. Козубняка вирішили відзначити день Українського козацтва. Вони прикрасили алею, що веде до дверей рідної альма-матер калиновими кущами. Для них – це символічно, оскільки, через кілька місяців вони завершать навчання, та їхня праця залишиться.

Гуртом вони взялися за лопати. Та майже годину готували землю й саджанці до висадки. У підмогу собі взяли першокласників. Вони і поливали, і закопували.

Ідея поєднати випускників разом із першокласниками виникла випадково. Та попри це – дала початок новій традиції. Відтепер, кожне покоління вноситиме свою частку у благоустрій прилеглої території.

Саджанці калини закупили за кошти спонсора, який забажав залишитися невідомим. Бо, переконаний, щастя дітей  – важливіше за похвали.

Кекси, тортики та печиво. Кожен клас приніс до святкової ярмарки тільки найсмачніше. Ціни – менше ринкових.

" " " "