КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – 650 РОКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІСТОРІЇ

280

День міста Кам’янець-Подільський відзначає у третю суботу травня. Цього року день народження збіглося із 650 річницею Магдебургського права. Протягом тижня у місті відбувалися патріотичні заходи під час яких збирали кошти на потреби Збройних сил України під гаслом «Збираємо донати на дрони і гармати».

На патріотичну благодійну акцію – фестиваль інструментального мистецтва завітали 8 колективів з Хмельниччини та Львівщини.

Вірші українських поетів декламували на флешмобі «Стрічка єднання». Слова були написані на стрічці, які роздавали перехожим організатори акції.

На благодійному фестивалі їжі за донат частували козацькою кашею, юшкою по-кам»янецьки, випічкою та ковбасками.

Тих хто лікує, навчає, будує, волонтерить і боронить запросили на урочисту сесію у міський будинок культури. Вони отримали відзнаки від Кам’янець-Подільського міського голови за заслуги перед громадою.

Місто на камені, перлина Поділля, місто семи культур, а віднедавна, ще й місто-волонтер. Кам’янчани з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів розгорнули волонтерську роботу. Другий дім тут знайшли сотні українців, котрі були змушені залишити свій. Місто активно допомагає Збройним силам України.

А в неділю кам’янчани просили Божого благословіння на Міжконфесійній молитві за місто. Щоб з Божою допомогою, наступний день народження Кам’янця-Подільського зустріти під мирним небом.

" " " "