КЛИЧКО НА МЮНХЕНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

198

Мюнхенська конференція – це найвпливовівший майданчик, де глави держав, провідні політики світу визначають спільний погляд до питань європейської та глобальної безпеки. І вже другий рік конференція майже цілком присвячена війні в Україні. Світова популярність та особисті знайомства й контакти дозволяють меру Києва знов і знов доносити позицію Україну, говорити про необхідну підтримку та допомогу нашій державі. У виступах на офіційних заходах конференції та на зустрічах під час неї Кличко наголошував, що єдиною гарантією безпеки України і Європи загалом є вступ України до НАТО.

Ця теза звучала на форумі за участі Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Кличко переконаний, що наші партнери мають діяти більш рішуче як в цьому питанні, так і в питаннях надання Україні військової допомоги невідкладно. Також обговорювали в Мюнхені  повоєнне відновлення України. Кличко провів низку зустрічей з представниками фінансових державних установ Європи та США. Гарантії отримання допомоги від партнерів в майбутньому – це продовження політичних та економічних реформ у нашої державі.

За словами Кличка саме в місцевому самоврядуванні наші партнери бачать головну силу для повоєнної відбудови України. Про це йшлося на спеціальної панелі Мюнхенської конференції за участю спецпредставника Держдепу США.

" " " "