КОНГРЕСОВІ СЛУХАННЯ

251

Відкритий діалог між усіма зацікавленими сторонами із залученням та реалізацією політики в сфері соціального захисту населення. У Хмельницькому відбувся конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України. Основною темою засідання були питання, які стосуються найвразливіших верств населення.

За словами міністерки соціальної політики України вже з січня наступного року в нашій державі розпочнуть свою роботу кілька нових проектів та програм. Вони будуть орієнтовані на дітей, мало захищених сімей та ветеранів російсько-української війни.

Говорили не тільки про майбутні проекти, а й оцінили діючі та заслухали про проблеми сьогодення. На місцях кажуть, зараз навантаження на органи соціального захисту населення збільшилися більш ніж вдвічі.

Після повномасштабного вторгнення наша країна почала отримувати значну, як військову, так і гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів. Зокрема і від USAID.

Над змінами в законодавстві у сфері соціальної політики та місцевого самоврядування вже працюють у Верховній Раді України.

Минулого року нашу область транзитом проїхали близько чотирьохсот тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зараз на постійні основі проживають 80-т тисяч. Але потрібно бути готовими прийняти ще, адже невідомо чого чекати від росії.

" " " "