КОНКУРС КОНДИТЕРІВ

145

На базі державного закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» відбувся конкурс фахової майстерності з професії «Кондитер» серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних закладів області. Місце для проведення конкурсу обрали не випадково.

Педагогічний колектив, майстри виробничого навчання докладають максимум зусиль аби зі стін цього навчального закладу виходили справжні фахівці своєї справи. Тут готують висококваліфіковані кадри для сфери обслуговування та громадського харчування.

На сучасному кухонному обладнанні змагаються 10 конкурсанток. Це майстри виробничого навчання, що представляють професійно-технічні заклади Хмельниччини. Кондитерському мистецтву вони навчають здобувачів освіти, а сьогодні змагаються між собою.

Конкурс проводився з метою підвищити професійну майстерність майстрів виробничого навчання, популяризувати фахові здобутки, кращий педагогічний досвід, інноваційні освітні технології та професії «Кондитер».

Програма Конкурсу передбачала виконання практичного завдання, що згідно вимог державних стандартів у професійно-технічній освіті відповідає рівню кваліфікації кондитера 4 розряду. Протягом 4 годин потрібно було приготувати 2 види та́ртів по 3 вироби кожного з різними начинками та оздобленням.

Витончені тарти з фруктовими та ягідними начинками, елегантні з вершковим кремом, оригінальні з несподіваними поєднаннями інгредієнтів. Конкурсантки дивували журі різнобарв’ям форм та смаків. У підсумку журі оголосило призерів конкурсу. Треті місця посіли Алла Романюк із Плужненського професійного аграрного ліцею, Марія Вінніцька, що представляла Балинське ВПУ №36 та Валентина Долинна із «Красилівського професійного ліцею». Два других місця поділили Олена Чугаєва із Подільського професійного коледжу та Ганна Жуковська із «Славутського професійного ліцею».

А перемогла у конкурсі майстриня виробничого навчання державного навчального закладу Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг Лариса Муляр. Вже як 13 років вона ділиться кулінарним мистецтвом із здобувачами освіти цього закладу. ЇЇ тарти, прикрашені ніжним мереживом з карамелі, шоколаду та горіхів, а також фісташковим та малиновим ганашем з франжипаном підкорили журі вишуканістю та смаком.

Призери та учасники обласного конкурсу професійної майстерності отримали дипломи та подарунки від організаторів,соціальних партнерів, роботодавців. А головне, у підсумку виграли здобувачі освіти за професію «Кондитер», котрим пощастило на таких майстрів-викладачів.

" " " "