КОНСУЛЬТАЦІЯ СТОЛИЧНИХ КАРДІОЛОГІВ

280

Київські фахівці-кардіологи оглянули маленьких пацієнтів у Хмельницькій обласній дитячій лікарні. Це була перша виїзна консультація, проведена столичними лікарями в цьому році. Огляди проводяться регулярно для обміну досвідом та для зручності пацієнтів.

Мама Вікторія з донечко Веронікою приїхали на консультацію до Хмельницької обласної дитячої лікарні з Теофіполя. Сьогодні тут приймають фахівці Інституту серця – професор Олександр Романюк та дитячий кардіоревматолог Олена Дудко. Чотирирічна донька Вікторії страждає на вроджену ваду серця. Через це потребує постійного медичного нагляду.

Діти – особливі пацієнти. Наприклад, тільки вроджених вад серця існує понад 200 форм, які по-різному проявляються в різному віці. Тому вибір діагностики та стратегії лікування має вирішальне значення.

Кардіохірург, професор Олександр Романюк вже понад 25 років спеціалізується на хірургічному лікуванні широкого спектру складних вроджених вад серця у новонароджених, дітей та дорослих. За словами професора Романюка, деяких пацієнтів можна прооперувати у Хмельницькому.

Незважаючи на війну, кардіологія не стоїть на місці. Одним з пріоритетних напрямків є трансплантація. Минулого року в Україні провели рекордну кількість таких операцій. 38 із пересадок нирки, 2 трансплантації печінки та 37 серця, в тому числі дітям.

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні виїзні консультації столичних лікарів є регулярними. Все заради обміну досвідом та допомоги й зручності маленьким пацієнтам.

" " " "