КООПЕРАТИВ «ЯГІДНИЙ РАЙ» ЗБИРАЄ ВРОЖАЙ ОВОЧІВ ДЛЯ ЗСУ

235

Кооператив «Ягідний рай», що на Хмельниччині, збирає врожай овочів – моркву та червоний буряк, за кілька днів виберуть ще й картоплю. Усе це планують передати збройним силам. Люди кажуть, хоч кооператив і спеціалізується на вирощуванні ягід, цьогоріч вирішили зробити більший акцент саме на овочах – таким чином долучитися до спільної перемоги.

Із насінням буряка та моркви допомогли партнери з Нідерландів, а ось сапати майже гектар грядок довелося чи не всією Дунаєвецькою громадою – на щастя, охочих вистачало, серед них – навіть учні місцевої школи та їхні батьки.

Долучалися до спільної праці і тимчасово переміщені особи, які замешкали в громаді. Дехто із них – майбутні члени кооперативу.

Кооператив із часу свого заснування стає все потужнішим, секрет успіху – у чесній праці, ділиться голова «Ягідного раю» Михайло Барвінок. Допомагає зростати кооперативу і підтримка великого агробізнесу, зокрема компанії  «Контінентал».

Завдяки безвідсотковому кредиту він «Контінентал», вдалося придбати і вкрай необхідний для кооперативного господарства вантажний автомобіль. Періодично працівники компанії навідуються до кооперативу з професійними порадами та рекомендаціями. Ось і вдалий сорт картоплі підібрали, вродило гарно, каже член кооперативу Микола Островський.   

Возити овочі на фронт у кооперативі планують своїм же транспортом. Ця автівка вже перевезла десятки тон гуманітарної допомоги, зменшувати оберти у «Ягідному раю» не планують».

" " " "