«КОСА – УКРАЇНСЬКА КРАСА»

123

«Афрокоса», «Подолянка», «Монокоса». Різномаїття зачісок в актовій залі «Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг». Здобувачі освіти за професією «Перукарі-манікюрники» продемонстрували свою майстерність під час творчого конкурсу «Українська коса – дівоча краса».

Анна Чайка навчається на «Швачку,кравця, закрійницю». Сьогодні вона у ролі моделі. Зачіску зробили  колежанки, що опановують  перукарське мистецтво.

Учасники до конкурсу підійшли із особливою відповідальністю. Адже потрібно було не лише технічно правильно виконати зачіску, але й створити цілісний образ.

Заплетене волосся – це не просто зачіска. Для українських жінок  коса мала сакральне значення. Вона символізувала дівочу вроду і честь. Після заміжжя косу обрізали, а волосся завжди ховали під хустку.

Творча атмосфера панує у майстерні перукарського мистецтва. Тут здобувачі освіти опановують практичні навички професії.

Майбутні перукарі відпрацьовують свої навички  у навчальних перукарнях під пильним оком досвідчених майстрів.

Обрати кращу з кращих зачісок було не просто. Адже всі роботи були достойними, що свідчить про високий рівень підготовки здобувачів освіти.

Переможців під час конкурсу обирали у шести номінаціях. «Афрокоса»,де велика кількість косичок. «Подолянка» – з використанням кольорових стрічок. «Монокоса», «Фігурна» – плетіння коси на хвостик з використанням резинок. «Максі» – найдовша коса та плетіння у складній технології. Творчі заходи у «Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти сфери послуг» відбуваються на постійній основі. Адже тут приділяють увагу не лише підготовці висококваліфікованих фахівців, але й змістовному дозвіллі.

" " " "