КРАФТОВИЙ ЯРМАРОК ВІД АСТАРТИ

211

Понад 50 українських виробників представили свою крафтову продукцію на ярмарку у Хмельницькому. Мешканці та гості міста мали змогу придбати натуральні продукти від крафтових пекарень, сироварень, кондитерів за доступними цінами. Овочі та фрукти, вирощені без хімічних добавок.

Крафтовий ярмарок у Хмельницькому відбувся в рамках Проєкту «Курс на незалежність» організованим за співпраці агропромхолдингу Астарта-Київ, благодійного фонду «Повір у себе» за фінансової підтримки Уряду Німеччини та німецького банку розвитку ДЕГ. Загальний фонд проєкту становить три мільйони євро і передбачає  Гранти на обладнання для розвитку українського виробництва.

У рамках Проєкту «Курс на незалежність» підприємці мають змогу отримати  необхідне обладнання для бізнесу на суму до 20 тис. євро, перелік якого вони визначають самостійно. Альона Шибунько із Хмельницького  – одна із переможниць конкурсу.  ЇЇ підприємство спеціалізується на вирощуванні делікатесів – равликів.

Проєкт «Курс на незалежність» – це не лише про гроші. Це – навчання з управління бізнесом у міжнародній школі бізнесу, експертна підтримка та менторство від «Астарти» протягом року, залучення  підприємців  до різноманітних заходів, щоб вони мали додаткові можливості реалізовувати свою продукцію.

170 українських підприємців з семи областей України, з них 30 із Хмельниччини вже скористалися підтримкою від Астарти та розширили свій бізнес. Крім того, проєкт «Курс на незалежність» має соціальну спрямованість. За його умовами, підприємці мають створити додаткові робочі місця, офіційно працевлаштовувати працівників та сплачувати податки. А частину виробленої продукції передавати громадам, в яких вони працюють.

" " " "