КУДИ ДІТИ СТАРИЙ ТЕЛЕВІЗОР

319

Майже 300 тонн сміття на добу, сто тисяч тонн на рік. Хмельницький полігон твердих побутових відходів вражає масштабом тих, хто вперше його побачив зблизька.

Безплатну екскурсію для усіх охочих втретє від літа провели у Хмельницькому. Аби привернути увагу до проблем поводження з твердими побутовими відходами.

Поряд з полігоном «екотуристів» знайомлять з роботою Центру управління відходами. Це місце, куди кожен мешканець може здати відходи для перероблення чи утилізації. Хмельничанка Валентина взяла із собою пакунок з одягом, якого хотіла позбутися. Тут він тимчасово зберігається та передається організаціям, волонтерам, а далі будь-кому, хто його потребує.

Центрів управління з відходами у Хмельницькому є два. Один біля полігону твердих побутових відходів, ще один відкрився нещодавно у мікрорайоні Ракове, на перетині вулиць Чорновола та Пілотської.

Хмельничанка Ірина роздільне сортування сміття практикує вдома. На екскурсію взяла із собою сина, адже певна, про цивілізоване поводження з відходами потрібно розповідати змалку.

Організатори туру нагадують, – у Хмельницькому окрім двох центрів управління відходами у мікрорайонах міста розташовані контейнери для скла та пластикових пляшок. А небезпечні відходи можна здати в екобус. Який курсує містом згідно з графіком.

" " " "