КУЛІНАРНИЙ ХАБ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

175

В Україні оновлять 100 майстерень у закладах профтехосвіти. У Міністерство освіти і науки оголосили перших 72 переможця проєкту, що стартував торік, які отримають державне фінансування. Серед них – «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Навчальний заклад готує працівників для сфери обслуговування та громадського харчування – таких як пекар, кухар, кондитер, майстер ресторанного обслуговування.

Кулінарних хаб планують облаштувати в цьому приміщенні, яке зараз слугує за складське. Тут створять робочу зону для практичного показу, виробничу і зону індивідуальних робочих місць. Кожен відділ матиме функціональне призначення і матеріально-технічне забезпечення. Зокрема, планують придбати понад чотири десятка найменувань нового обладнання.

Вартість проєкту складає понад 14 мільйонів гривень. 40 відсотків з яких профінансують з Хмельницького міського бюджету. Гроші передбачені для реконструкції приміщення і закупівлі сучасного обладнання.

Попередньо, масштабні оновлення навчальних приміщень розпочнуться вже наприкінці весни. А відкриють двері для здобувачів освіти вже в наступному навчальному році.

" " " "