ЛАБОРАТОРІЯ ЕРГОТЕРАПІЇ ХНУ

242

Лабораторія, яка моделює побут людини з інвалідністю, діє на базі Хмельницького національного університету. Там практикуються студенти, – майбутні ерготерапевти. Це нова спеціальність для України, якій розпочали навчати від 2018 року. Ерготерапія – метод реабілітації хворих, що включає комплекс заходів адаптації середовища для людей з особливими потребами.

Стельовий підіймач з підвісною рейкою, адаптована кухня, ліжко з електродвигуном. Це – лабораторія, яка моделює побут людини з інвалідністю у Хмельницькому національному університеті. Тут навчаються майбутні ерготерапевти. Професія нова і вкрай необхідна, особливо зараз, коли країна перебуває у стані війни.

Умови у лабораторії ерготерапії та інклюзивної освіти максимально наближені до реальності. Тут є кухня, ванна кімната, різне обладнання, адаптоване для людей з особливими потребами.

Створили лабораторію за грантові кошти у рамках програми «Erasmus+ KA2 розвиток потенціалу вищої освіти». А це близько двох мільйонів гривень. Усе обладнання сертифіковане. Аби навчати студентів, викладачі закладу їздили за кордон на стажування.

Подібні лабораторії є у трьох вишах України,-  у Дрогобицькому державному педагогічного університету імені Івана Франка у Придніпровській державній академії фізичної культури й спорту та у Хмельницькому національному університеті.

" " " "