ЛІНІЮ З ВИРОБНИЦТВА ПЕЛЕТ ЗАПУСТИЛИ У ВОЛОЧИСЬКІЙ ГРОМАДІ

294

У Волочиській громаді запустили лінію з виробництва екологічно безпечного палива. Місцеве комунальне підприємство «Тепловик» уже освоює нові потужності. Пелети виготовляють із залишків деревини, яку сюди привозять з території усієї громади. А це понад 50 населених пунктів. Потужність лінії – 350 кг пелет за годину.

Завдяки запуску нової лінії тут створили додаткові робочі місця. Зараз триває заготівля пелет на зиму для потреб комунального підприємства. Проект вдалося втілити завдяки плідній співпраці Волочиської громади із Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку в рамках проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення».

Міжнародні партнери профінансували 40 відсотків вартості лінії, решту 60 –  а це близько 570 тисяч гривень залучила Волочиська громада.

Саме на прикладі втілення проєкту з енергозбереження У Волочиській громаді відбулась діалогова зустріч «Місцеві ініціативи, спрямовані на цілі соціального розвитку». Присутні обговорили нові можливості для громади та підписали декларацію про партнерство.

Енергозбереження, раціональне використання ресурсів та пошук нових інвестицій. Навіть у час війни у Волочиській громаді шукають рішення. Із гілля роблять паливо, а із сміття – отримують прибуток. На місцевому полігоні запустили сортувальну лінію. Тут виокремлюють кілька найменувань – скло, пластик, папір.

Громада продовжує пошук нових інвестицій та підтримує ЗСУ.

" " " "