ЛЮДИНА. ДОПОМОГА. ПОРУЧ 2.0

76

Майже 40 фахівців сфери соціальних послуг з різних куточків Кам’янець –Подільської громади прибули у Хмельницький базовий медичний коледж. Робота із захисниками та їх родинами важка та непередбачувана, тож потрібно бути готовими до всього.

Першим етапом проєкту була зустріч із психологом. Говорили про те як правильно розмовляти із захисниками та їх рідними, та як заспокоїти у разі потреби. Адже щодня до центрів надання соціальних послуг приходять десятки  військових.

Окрім розгубленості  фахівці часто зустрічаються із замкненістю. Тож зрозуміти по яку саме послугу прийшов військовослужбовець, або ж член його родини іноді важко, діляться учасники тренінгу.

Другий етап проєкту передбачає здобуття базових навичок надання першої медичної допомоги. Програму для цієї частини складали викладачі медичного коледжу. Кажуть, минулого разу учасники просили більше інформації щодо серцево-легеневої реанімації.

Навчання проводили відразу у декількох аудиторіях, за різними напрямами. Правильне вимірювання артеріального тиску, серцево-легенева реанімація.

Знання набуті в побуті відрізняються від знань викладачів, кажуть слухачі.

Вони захищають нас, а ми, в свою чергу, повинні стати їх надійними захисниками в тилу. Тож проект «Людина. Допомога. Поруч» це свого роду підтримка захисників у адаптації.

Отримані знання працівники сфери надання соціальних послуг зможуть використовувати як у критичних ситуаціях, так і вдома. Та краще за все, нехай ці знання не знадобляться, а будні будуть мирними.

" " " "