МАЙСТЕРКИ ВІД КРАСИЛІВСЬКОГО ПРОФЛІЦЕЮ

267

На майстер-класи до Красилівського професійного ліцею завітали учні Дружненської гімназії та Заставківської школи, що на Красилівщині. Уроки майстерності для них підготували майстри виробничого навчання та учні. Дмитро приїхав навчатися до Красилівського професійного ліцею із Шепетівки, щоб втілити свою мрію – стати шеф-кухарем.

Другокурсники вже знають тонкощі приготування різних страв.  Із гостями – школярами діляться секретами смачних вареників. Майстри виробничого навчання розповідають про технологію їх приготування – із заварного і звичайного тіста, різних начинок і кольорів, залежно від соку чи то шпинату, буряка чи моркви. Один із важливих етапів виготовлення вареників –процес їх ліпки.

У лабораторії кондитерського виробництва аромат щойно спечених пряників. А в учнів шкіл –відповідальне завдання з їх декорування. До цього процесу варто підходити творчо. Враженнями від майстерок ділиться восьмикласниця Поліна Стасюк.

Не менш творча професія – штукатур. Адже від цих фахівців залежитиме як виглядатиме будинок  після того як його здали в експлуатацію. Висококвалфікований штукатур наближається до художника, – кажуть майстри виробничого навчання. Учні мали нагоду відчути – як це -декорувати стіну.

Щоб знати, чи подобається – потрібно спробувати. Для цього і проводять подібні майстер-класи в Красилівському професійному ліцеї. І хто, зна, можливо, серед цих учнів є майбутні відомі шеф-кухарі чи майстри світового рівня в обраній пофесії.

Зараз у Красилівському професійному ліцеї навчається понад 300 учнів за регіональним і державним замовленням. Тут готують висококваліфікованих фахівців більш як з десятка спеціальностей. Усі вони користується попитом на ринку праці, що гарантує подальше працевлаштування.

Навчання у закладі безкоштовне, для іногородніх здобувачів освіти є гуртожиток. У Красилівському професійному ліцеї чекають на випускників 9 та 11 класів до вступу на навчання.

" " " "