МЕДЗАКЛАДИ І МЕДИЧНІ ГАРАНТІЇ

176

Моніторинг дотримання гарантій закладами охорони здоров’я запустили минулого року. Один із них автоматичний – дистанційно в електронній системі. За допомогою такої перевірки фахівці виявили необґрунтовані електронні медичні записи у 6 медзакладах області.

В той же час, в п’яти лікарнях області лікарі приймали пологи у пацієнток не маючи відповідного договору з НСЗУ за відповідним пакетом послуг. Ба більше, чимало проводили і кесарів розтин, який не гарантує безпеку породілля та дитини без відповідних гарантій.

З позитивного у обласних лікарнях – дотримання маршруту лікування інсультів. За рік автоматичний моніторинг виявив високий рівень проведення тромболітичної терапії. Саме вчасно введені тромболітичні препарати допомагають попередити ураження головного мозку та полегшити процес реабілітації.

Велику увагу на Хмельниччині продовжують приділяти реабілітації поранених захисників. Так у одному із закладів вже встановили сучасне обладнання, тривають ремонті роботи. До слова, з обласного бюджету цього року на підтримку закладів охорони здоров’я виділили 300 мільйонів гривень.

На 5 мільярдів гривень, 3 з яких вже перерахували на рахунки, договорів уклали медичні заклади й з Національною службою здоров’я України. Тож голова служби закликає хмельничан відстоювати своє право на безоплатну медичну допомогу. Адже держава робить для цього все можливе.

" " " "