МЕДЗАКЛАДИ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ ГУМДОПОМОГИ НА ПОНАД 2 МЛН.ДОЛАРІВ

142

Від початку «великої» війни іноземні партнери надають Хмельниччині посилену допомогу. Черговий вантаж із медичним розхідним матеріалом надійшов від американської благодійної організації. Його розподілили серед закладів охорони здоров» я Хмельниччини.

Розхідний медичний матеріал отримали вісім закладів. Це обласний фтизіопульмонологічний медцентр, Новоушицька та Волочиська багатопрофільні лікарні, обласний медичний центр психічного здоровʼя“, Хмельницька обласна лікарня та дитяча обласна лікарня, Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка та обласний серцево-судинний центр.

Витратні медичні матеріали, також коштують грошей. І не малих, – додають лікарі. Тож переконують – така допомога стане вагомою підтримкою для медичних закладів. Адже навантаження на них від початку «великої» війни відчутно зросло. Зараз багатопрофільні лікарні надають допомогу військовим та переселенцям.

Під час війни кількість прийомів у Хмельницькому обласному медичнному центрі психічного здоровʼя зросло на 30 відсотків, – розповідає його директор Іван Гуцал. І спостерігається тенденція до подальшого збільшення.

Гуманітарну допомогу від іноземних партнерів сьогодні отримують обласна доросла і дитяча лікарні. Це дасть можливість надавати пацієнтам високоякісну та своєчасну медичну допомогу, – кажуть представники мед закладів.

Ще раніше Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни отримав реабілітаційне медобладнання. Його вартість майже півтора мільйона гривень. Хмельниччина  розраховує на подальшу співпрацю із американськими партнерами. Спільними зусиллями – до перемоги.

" " " "