МЕДЖИБІЗЬКА ГРОМАДА ШУКАЄ КОШТИ НА ОБЛАШТУВАННЯ ГУРТОЖИТКУ ДЛЯ СІМЕЙ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

225

У Меджибізькій громаді взялись вирішувати питання пошуку житла для переселенців. Адже таких сімей, особливо багатодітних тут через втечу від війни зупинилось чимало. Родини через громаду їхали транзитом. Та є й такі, яким нікуди повертатись, а Хмельниччина вже стала рідною. Тому виникла ідея створити комфортні умови для проживання таких родин. Ініціатором проекту виступила Меджибізька громада, а координатором Агенція регіонального розвитку. Колишня будівля рибгоспу підлягає реконструкції. За проектом – тут кожна сім’я матиме окрему квартиру.

На другому поверсі розмістять спільний ігровий простір, адже діти мають розвиватись. Поруч з будівлею є достатньо території для розміщення дитячого майданчика. Архітектори та проектанти оглянули приміщення – воно є придатне для ремонту. Тож тут можливо збудувати повноцінні квартири для сімей.

Два будинки сімейного типу, одна прийомна та одна багатодітна сім’я уже погодились на проживання у майбутньому гуртожитку. Вартість облаштування житла для вимушених переселенців  досить велика для бюджету громади. Таку суму будуть шукати у спонсорів. Тож будівництво житла розділила на кілька етапів.

В Агенції регіонального розвитку уже ведуть перемовини з кількома інвесторами. Але це лише усні попередні домовленості.

В громаді ж сподіваються – небайдужі благодійники відгукнуться, гуртожиток відбудують, а родини отримають  своє власне помешкання. До того ж це шанс для громади розвиватись.

Вартує проект за попередніми підрахунками близько 30 мільйонів гривень. Громада готова надати співфінансування у розмірі 10 відсотків.

" " " "