МІЖНАРОДНІ ПАРТНЕРИ – ХМЕЛЬНИЧЧИНІ

318

У штаті Юта Сполучених штатів Америки триває робоча поїздка голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк. Чергові дні були насичені великою кількістю зустрічей. Плідною видалася аудієнція з представником нижньої палати конгресу, Берджессом Оуенсом. Конгресмену було важливо почути про ситуацію на фронті та життя в тилових регіонах України перших уст. Віолета Лабазюк розповіла про мужність українських воїнів, розвиток економіки, інвестиції, як запоруку наповнення бюджетів і створення робочих місць. Говорили про законодавчі перепони і логістичні труднощі постачання гуманітарної допомоги. Берджесс Оуенс проаналізував потреби регіонів на прикладі Хмельниччини та доручив своїй команді напрацювати пропозиції до діючих законів США.

Під час зустрічі з керівником провідних IT-компаній США Віолета Лабазюк звернулася з пропозицією про релокацію підприємств, які зараз відновлюють виробництво на Хмельниччині. Їх велика кількість і дуже потребують інвестицій. Ідея забезпечення роботою та участі в привабливих інвестиційних проектах зацікавила американських партнерів. Тож є велика перспектива у налагодженні взаємовигідної співпраці. Про амуніцію для наших  військових йшлося від зустрічі з представником компанії AMTAC Suppressors Бреді Маккеєм. Понад 35 років підприємство виробляє критично важливі компоненти для аерокосмічної,медичної та оборонної промисловості. До прикладу,їх компоненти знаходяться в ракетах SpaceX та безпілотнику «Предатор».

Екскурсія на електрокарах і зустріч з українськими студентами. Віолета Лабазюк ознайомилися з матеріальною базою найбільшого приватного релігійного університету у місті Пров. Навчальний заклад активно працює за програмами обміну студентів. Тож така можливість з»явиться і в українських студентів. За день делегація Хмельниччини повертається на рідну землю. В активі – чимало домовленостей, які незабаром будуть втілюватися у життя. Заради розбудови країни і перемоги.

" " " "