МОЛИТВА ЗА ОСВІТЯН

172

Вдруге під час війни у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії провели спільний молитовний сніданок. В педагогічній альма-матері області зібралася велика освітянська родина об’єднана спільними християнськими цінностями.

У фоє студенти академії підготували благодійний ярмарок. Кожен охочий міг придбати художні вироби й долучитися до збору коштів для захисників і захисниць. Головні події розгортаються в актовій залі. Молитовний сніданок розпочинається із хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих унаслідок збройної агресії росії.

Освітяни, представники влади та духовенства різних конфесій у спільній молитві дякують збройним силам України.

З перших днів повномасштабного вторгнення педагоги проявили мужність і милосердя. Вони зустрічали вимушено переміщених осіб, допомагали їм знайти прихисток у садочках, школах, закладах професійно-технічної освіти й вищих навчальних закладах. Долучалися до волонтерської діяльності. А дехто зі зброєю у руках пішов боронити рідну землю. Тож на адресу педагогів лунало багато слів вдячності, а в щирій молитві – усім захисникам і захисницям.

Молитва за освітян – як символ незламності українського народу та віри в перемогу. Це щоденною працею доводять педагоги. Попри звуки сирен, навчання в укриттях, онлайн – уроки.

Лунали слова молитви за дітей, адже вони переживають військові дії особливо гостро. Переживання, акумульовані у творчість студенти та учні продемонстрували на сцені.

Молитовні сніданки в держаних органах влади – традиція багатьох демократичних країн світу.

Молитва – сильна зброя,- кажуть священники. Вона допомагає на фронті і в тилу. Тож побажали усім віри й сили. Залишатися згуртованими, допомагати війську молитвою та конкретними діями. З вірою в серці – до Перемоги!

" " " "