МОВНИЙ КОНФЛІКТ ВІЙСЬКОВИХ

158

З синцем на голові та пістолетом біля грудей завершився один день із відпустки військовослужбовця.

Так, на зауваження від подружжя Якубишиних Валентина та Іванни з проханням вимкнути російську музику відреагував сусід, а за сумісництвом працівник Територіального Центру Комплектування. За словами Іванни, її чоловік, який приїхав у відпустку з передової не зміг терпіти російський контент та вирішив зупинити безлад, який тривав під час комендантської години.

Одна заява, інша, десятки розмов та все ж сторони вирішили не доводити справу до суду, та забрати свої заяви з поліції, дійшовши примирення. Та факт того, що українці й далі продовжують слухати треки російською мовою обурив, як подружжя, так і знайомих громадських діячок Іванни.

Небайдужі представниці громадських організацій вирішили відстояти українську мову, як на місцевому, так і на державному рівні. Відтак відповідний лист із проханням публічного коментаря та оцінки дій військового направляють керівнику Хмельницького ТЦК та СП.

Підготували лист й уповноваженому із захисту державної мови. У ньому просять вжити заходів щодо посилення вагомості української мови та надати діям належну правову оцінку. Адже за 10 років війни, покарання за прослуховування російського контенту в громадських місцях так і не з’явилося.

Листи до ТЦК та СП, а також уповноваженого доповнили своїми підписами. Представниці громадських організацій закликають небайдужих завітали до ГО Захист, що на Кам’янецькій 76 та додати свій підпис. Адже мова має значення.

" " " "