НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ У МАЛІЇВЦЯХ ЗАПРАЦЮВАЛА АРТРЕЗИДЕНЦІЯ

396

У Хмельницькому художньому музеї розпочався проєкт Артрезиденція. Його організовують спільно із Малієвецьким та Донецьким музеями.Останній поки переїхав в інше місце. Проте навіть у час війни мистецтво має розвиватись.

За підтримки Українського культурного фонду на Хмельниччині на два тижні запрацює Артрезиденція.Цьогоріч вона має промовисту назву «Ціна свободи». Участь у проєкті беруть 15 художників з різних міст України. Часом митці представляють одночасно два населені пункти – війна вигнала людей з рідних місць. Вона ж внесла зміни у творчість, каже молодий художник з Києва Євген Клименко. Хлопець проживав у Дніпрі.

Анна Придатко часто згадує рідний Севастополь. Каже, багато знайомих митців нині за кордоном. Тому Артрезиденція – гарна нагода знайти однодумців у непрості часи.

Війна стала викликом для багатьох художників. Хтось зробив перерву у творчості. А інші почали зображувати усі жахіття  реалій  у своїх полотнах.

За умовами проєкту Артрезиденція 15 художникам створять умови для співпраці та творчості. Цей період, який переживає країна, буде задокументовано у полотнах. Місцем для творінь стане Малієвецький музей. Важливою складовою проєкту стане психологічний  супровід.

Усі художники працюють в різних стилях – саме тому такий мікс буде особливо цікавий. Переможців проєкту обрали з-поміж 70 претендентів.

За підсумками заходу Хмельницький та Донецький музей організують 4 звітних фотовиставки. Одна із них запланована на День Незалежності в обласному центрі.

" " " "